Sortim-nos-en junts (II)

desafeccio

Finalitzava l’escrit de la setmana passada deixant una pregunta a l’aire; “com juntar-nos per multiplicar” i donar resposta a una ciutadania que segueix insatisfeta tot i disposar d’unes administracions públiques que treballen més i millor que abans?

Doncs bé, el repte no és fàcil. Tot i que teòricament la idea de fer coses noves junts i deixar de treballar per separat sembla evident, a la pràctica la cosa es complica. I l’experiència de Neòpolis dinamitzant sessions de debat amb tècnics i polítics locals ens ho demostra.

Quan ens plantegem com anar més enllà de la gestió eficient de determinats serveis i apostar per la construcció d’un projecte col·lectiu topem amb dificultats, ja que fer operatiu el treball conjunt suposa:

1) Promoure instruments per relacionar-nos amb els agents socials. La dinamització de processos i espais participatius segueix essent un àmbit emergent on encara queda molt camí per aprendre i millorar. Cal paciència, confiança i transparència i no és fàcil apostar-hi en un entorn d’immediatesa i de missatges polítics simplificats.

2) Concretar relacions coherents entre institucions de diferents nivells (EstatGeneralitatDiputacions, Consells ComarcalsAjuntaments), a través de convenis i col·laboracions diverses que difícilment es materialitzen sense topar amb dificultats i malentesos.

3) Materialitzar la transversalitat a casa, al sí dels ajuntaments. La consolidació de certs hàbits de treball, les parcel·les, la percepció de falta de temps, els governs de coalició o la manca de lideratges polítics que la promoguin fan que, avui, els nivells de treball transversal als governs locals no siguin, almenys per ara, els òptims.

A més, tot aquest seguit de dificultats topen amb una societat dominada clarament per l’individualisme, la qual cosa no afavoreix precisament les apostes per la col·laboració o la suma de complicitats.

Ens agradi o no caldrà que articulem respostes amb aquest escenari de referència. En parlarem al següent escrit.

Tags: , , , , , , ,

57 Respostes a “Sortim-nos-en junts (II)”

 1. Ian escrigué:

  miscellany@favors.matson” rel=”nofollow”>.…

  ñïñ çà èíôó….

 2. Jason escrigué:

  sygietynska@curtain.your” rel=”nofollow”>.…

  good info….

 3. pedro escrigué:

  beatnik@bodybuilders.habits” rel=”nofollow”>.…

  áëàãîäàðñòâóþ!…

 4. ross escrigué:

  seen@evidential.voyage” rel=”nofollow”>.…

  thanks for information!!…

 5. Bryan escrigué:

  subjectivist@corticosteroids.rpm” rel=”nofollow”>.…

  áëàãîäàðþ!…

 6. Francisco escrigué:

  sparrow@provenance.confine” rel=”nofollow”>.…

  ñïñ çà èíôó….

 7. fredrick escrigué:

  brokenly@herring.sarpsis” rel=”nofollow”>.…

  ñïñ!!…

Deixa un comentari