Nova etapa als governs locals

administracio local

Cada cop és més evident que els governs locals han acabat una etapa. L’època de les vaques grasses s’ha acabat, i el que és més important, no es repetirà. El nou escenari és diferent i es caracteritza per un element fonamental; l’escassetat de recursos. Així doncs, sembla clar que les eleccions del 22M donaran el tret de sortida simbòlic a un nou cicle que transcendirà legislatures.

Els canvis de cicle imposen solucions noves, diferents a les d’abans. Com deia, el context de fa uns anys no es tornarà a repetir. Quan abans ens n’adonem, abans començarem a posar les bases d’una nova manera de fer al món local. Cal mirar endavant i assumir la necessitat d’adaptar-se, de redefinir-se.

En aquest sentit, el rol que hauran de jugar els polítics locals esdevé clau. Fa poc, mantenia una conversa de cafè amb un antic i històric alcalde d’un municipi empordanès. La seva reflexió era la mateixa: caldrà que els responsables polítics siguin decidits i valents per adaptar l’administració, prioritzar criteris d’eficiència en la gestió dels serveis i per explicar-ho de forma entenedora i transparent a la ciutadania. L’exalcalde m’exposava algun exemple: “Que l’àrea de promoció econòmica d’un ajuntament organitzi cursos per a facilitar la inserció laboral sense compartir objectius amb l’àrea d’ensenyament o joventut no té cap sentit”.

En tot cas, el repte és complexe, i no és fàcil portar-lo a la pràctica. Des del Neobloc anirem oferint pistes i consells al voltant de tres grans eixos (gestió interna, rendibilització de recursos i transparència informativa), que ens sembla que poden facilitar aquest camí cap al canvi en les maneres de fer. Perquè, com deia Unamuno “el progrés consisteix en renovar-se”.

Tags: , , , , , , , , , , ,

56 Respostes a “Nova etapa als governs locals”

 1. jackie escrigué:

  christine@delenda.won” rel=”nofollow”>.…

  ñïñ çà èíôó!…

 2. Greg escrigué:

  caravans@crackpot.churchly” rel=”nofollow”>.…

  áëàãîäàðñòâóþ….

 3. nick escrigué:

  belligerence@checking.storing” rel=”nofollow”>.…

  ñïàñèáî çà èíôó….

 4. Rafael escrigué:

  briefer@stapling.associate” rel=”nofollow”>.…

  ñïñ!…

 5. Timothy escrigué:

  sympathizing@undermining.welch” rel=”nofollow”>.…

  thanks for information!!…

 6. peter escrigué:

  felonious@wiped.tearle” rel=”nofollow”>.…

  thank you!!…

Deixa un comentari