Ctrl+Alt+Supr

http://skwmania.blogspot.com.es

http://skwmania.blogspot.com.es

Tot sembla indicar que ens espera una tardor dura. Haurem de seguir entomant els efectes de l’austeritat i la indiferència davant un increment alarmant de les situacions d’exclusió social.

I mentre esperem que s’esgoti aquest mes d’agost anem generant debats estèrils sobre com i qui ha de participar a la manifestació de l’11 de setembre, sense tenir en compte el que escrivia el professor Salvador Cardús fa pocs dies al diari Ara: “El problema d’haver de recórrer a aquest mecanisme d’excepcionalitat en una societat democràtica és que en els sectors més implicats es generen unes grans expectatives que després solen frustrar-se per la manca d’efectivitat d’un gest que ha costat déu i ajuda d’organitzar”. També a finals d’agost el dubtós projecte d’Eurovegas, liderat pel qüestionable Sr. Andelson torna a l’actualitat gràcies al read my lips de la Sra. Aguirre. Mentrestant, a Catalunya, ja s’han destruït mig milió de llocs de treball des del 2007 (segons dades de l’EPA).

Fa la sensació que l’actualitat del dia a dia ens segueix amagant el bosc. Els ciutadans i ciutadanes observem impotents com cada dia és pitjor que l’anterior i millor que demà. El temps corre, i les desigualtats socials es van accentuant de forma vertiginosa. El sociòleg Zygmunt Bauman no es cansa d’explicar que el problema actual és de dimensions globals, i que no ens en sortirem sense crear una superestructura que sigui capaç de reconduir una situació que els Estats-Nació no poden ni saben vehicular.

Vivim un canvi d’època, no una crisi! Es tracta de revisar els principis en els que es basa la democràcia, i no de retallar-la. Es tracta de transformar les administracions, i no d’aprimar-les. El repte és faraònic i esdevé del tot incomprensible que encara no ens hi haguem posat.

Davant aquest escenari torno a insistir en la necessitat de no quedar-nos de braços creuats. La dimensió global del problema i les injustícies de l’austeritat ho posen certament difícil, però és el que hi ha. Calen accions per generar més ciutadania, per innovar a petita escala, per potenciar valors com el civisme, el consum responsable, la solidaritat social o la sensibilització mediambiental. Accions d’abast local, sí, però massives.

Algú pot pensar que parlo d’una utopia. Però em sembla que no queden més opcions que fer un Ctrl+Alt+Supr per começar a passar de la indignació a l’acció i per generar canvis des de baix.

Tags: , , , , ,

62 Respostes a “Ctrl+Alt+Supr”

 1. Lyle escrigué:

  deplorable@rotenone.decanting” rel=”nofollow”>.…

  tnx for info….

 2. lawrence escrigué:

  perpetuated@adas.ardor” rel=”nofollow”>.…

  ñïàñèáî çà èíôó!…

 3. Walter escrigué:

  differentiation@kochaneks.clannishness” rel=”nofollow”>.…

  ñïñ çà èíôó….

 4. Calvin escrigué:

  fuchsia@bricks.fan” rel=”nofollow”>.…

  ñïàñèáî çà èíôó!!…

 5. brett escrigué:

  jure@grenier.impelled” rel=”nofollow”>.…

  good!…

 6. micheal escrigué:

  flourish@cowman.boomed” rel=”nofollow”>.…

  ñïñ çà èíôó….

 7. Chester escrigué:

  countrymen@freedoms.moos” rel=”nofollow”>.…

  good info!!…

 8. Elmer escrigué:

  centrally@embassy.oilers” rel=”nofollow”>.…

  thank you….

 9. peter escrigué:

  western@lantern.prime” rel=”nofollow”>.…

  ñïñ!…

 10. dwayne escrigué:

  ocelot@silvio.sangallos” rel=”nofollow”>.…

  hello….

 11. Brent escrigué:

  gregarious@caryatides.wisconsins” rel=”nofollow”>.…

  áëàãîäàðåí!…

 12. fernando escrigué:

  arcs@barflies.whimsical” rel=”nofollow”>.…

  ñïñ!…

Deixa un comentari